Questions & Answers

Deze kleuren passen niet binnen mijn interieurontwerp.

De getoonde kleuren zijn slechts voorbeelden. Als ontwerper of architect stel je de ideale kast samen, in de kleuren die aansluiten bij jouw visie voor de ruimte.

Uit welke afwerkingen voor de panelen kan ik kiezen?

Voor Element 01 is er standaard de keuze uit vijf materialisaties, die onderling op elkaar kunnen worden afgestemd: staal, geperforeerd staal, hout, geperforeerd hout, en PET-vilt. Hier lees je meer over de opties voor materialen en kleuren van de panelen aan de voor- en achterzijde van de kast.

Ik ben ontwerper en wil voor een klant mijn eigen kast vormgeven. Waar is de configurator?

We zijn een klein en bevlogen team ontwerpers en technici. Vooralsnog werken we alleen met geselecteerde dealers. We kunnen zo goed inzicht krijgen in de orders en voorkeuren. Wellicht bieden we deze optie op een later moment wel aan.

Hoe werkt het openen van een locker?

Het lockersysteem is gekoppeld aan het WiFi-netwerk van de beheerder. Als de mobiele telefoon van hetzelfde netwerk gebruik maakt, kan de gebruiker met de speciaal ontwikkelde app een locker selecteren en simpelweg openen met een swipe beweging. Het push-to-open slot gaat dan open.

Ik weet mijn kastnummer niet meer…

Ha! Hoeft ook niet, er zijn geen nummers — of sleutels, tags en andere zaken die iemand kan kwijtraken of vergeten. Open de app en de rest gaat vanzelf.

Heeft een persoon altijd dezelfde kluis?

Een locker kan aan één persoon worden toegewezen, waardoor iemand altijd een ‘eigen’ kluisje heeft. Dit hoeft echter niet. Een variabel systeem is ook mogelijk.

Kan je zonder app de kluis openen?

Lege batterij? Telefoon vergeten? De facilitair manager kan elke kluis op afstand openen. Snel, makkelijk en betrouwbaar.

Waar kan ik veilig opladen?

Laptop of iPad leeg? Geen zorgen. Elke locker heeft een interne USB-aansluiting. Een 230v stopcontact is ook mogelijk. Kostbare spullen kunnen op de werkplek blijven, en zijn de volgende keer ready-to-use. Opladen zonder zorgen dus.

Hoeveel onderhoud vergt het systeem?

Niet. De kast heeft een bedraad electronisch systeem en werkt volledig in de Cloud.

Welke extra’s biedt het systeem voor de beheerder?

Meerdere. Ook voor de beheerder is het lockersysteem heel eenvoudig in gebruik. Doordat de historie kan worden uitgelezen biedt het systeem waardevolle data over de bezettingsgraad in een pand op een bepaald moment. Het lockersysteem is een praktische service naar de werknemers, gebruikers of bezoekers van de plek.

Leuk allemaal, maar hoe betrouwbaar is de techniek?

Element 01 werkt met een Nederlands ontwikkeld systeem waar al 500,000 lockers succesvol op draaien. De vernieuwing zit hem in de toepassing van de technologie op een kast die in niks lijkt op het uiterlijk van een standaard lockerkast.

Hoe zit het met de duurzaamheid?

We zijn ons bewust van onze footprint. Nu zijn we continu bezig met kijken hoe en waar in het proces we de CO2-uitstoot kunnen beperken. Straks willen we aansluiten bij de net zero transitie. Alle toeleveranciers zijn onderworpen aan een strenge selectie. Zo werken we uitsluitend met lokaal geproduceerd staal in Nederland en PET-vilt, een plaatmateriaal uit gerecycled polyester. Bovenal maakt de hoogstaande kwaliteit en slimme vormgeving de kast duurzaam — flexibel, schaalbaar, en een ware kameleon.